tirsdag 10. mars 2009

SMS

"Kontroll på ålgård me politi stasjonen"

"Fra 11-12.30 kan me kjøra kos me vil, purken streike :) kjør jævligt. Hehe mn ikje krasj, d bli bare dyrt. :P"

"En ung kjekkas kommer inn på byens apotek, få 2 kondomer, skal hjem til kjæresten ikveld, sier han. Forresten, få to til i tilfelle jeg får overnatte. Forresten, mora hennes er ei lekker dame, så jeg får ta 6 stk totalt. Kvelden kommer og karen inntar kjærestens hjem, og blir bedt til bords med hennes foreldre. De starter med å be bordbønn, og gutten ble sittende lenge med bøyd hode og foldende hender. Du har ikke fortalt at du er så religiøs, hvisker kjæresten til ham. Og du har ikke fortalt at faren din er apoteker, hvisker han tilbake..."

Disse meldingene er alle kjede-meldinger sendt fra samme person. De to første er for å informere, mens den siste er for å få andre til å le, sosial. De to første er korte og skriveren bruker dialekt. Det blir brukt forkortelser som: mn, d, ikje, kos, og noen smilyes.

"Hey :) Sga me gå å eda ein plass i kveld?"
"Nei kanskje Peppes? 8 tiå? Elle Kæ seie du?"
"Sei hall 8 då? :P he spørt om di Sgo på hyttå, men he sje fått svar ennå."


Avsenderen skriver kort, ufullstendige setninger og bruker dialekt. Det er en blanding av informativ og appellativ språkfunksjon. Mange av ordene er både dilekt og/eller forkortet, som: sga, kæ, elle, he, sje. Denne avsenderen bruker også noen smilyes.

Ingen kommentarer: